Főoldal / Blog / Gondozásmentes kapuk és kerítések

Gondozásmentes kapuk és kerítések

Lemez kerítés fajták:

Alapvetően a lemezkerítéseket 2 részre osszuk. Létezik zárt és nyitott típus. A zárt fajta általában T8-as trapézlemezből (lambériára hasonlító lemez) készül. A nyitottnál kettő opció van.

Modern szögletes, C profilú kerítés elem, amely vékony, réseket hagyó szögletes léc. Általában vízszintes elhelyezéssel kerül telepítésre.

Tradicionális, előre préselt, esetleg Omega formájú léc, amely általában függőleges elhelyezéssel kerül fel.


Előnyei:

A lemezkerítés hatalmas előnye, hogy szinte teljesen gondozásmentes, de mégis esztétikus, famintás változatban pedig rendkívüli módon hasonlíthat a normális fa kerítésre. Nem kell évenként festeni, ellenben mégsem veszti el eredeti színét. Ez annak köszönhető, hogy kosz-, UV-, és időjárás álló. Továbbá nem repedezik, nem fakul és nem kopik el. Hatalmas szín és mintaválaszték miatt teljesen személyre szabható, beleilleszthető egyaránt modern és tradicionális környezetbe.


Az esztétikum megtartása érdekében, a lakossági kerítéseknél a 7 mm-, 14 mm-, illetve 18 mm bordamagaságú trapézlemez ajánlatos a tömör kerítéseknél. A lemeztáblák magassága centiméterre pontosan méretre szabható, de a szélessége rögzített. A széleség lemez típustól függően változhat.


Szintén esztétikai okból U profilú lezáróelem kerül a kerítések tetejére.

A tartószerkezet készülhet fából, illetve vasból is. Cégünk vas tartószerkezeteket használ, amely 2-3 méterenként egy-egy oszlopból (60×60×3-as vagy 60×40×3-as zártszelvény) és az ezeken elhelyezkedő vízszintes tartóelemekből (30×30×3-as zártszelvény) áll.


A trapézlemeznek csak az egyik oldala van ellátva választható színnel, a hátulsó oldala szürke alapozó festékkel van ellátva. Egyedül a famintás lemez készül két oldalt mintával.

Végezetül a lemez vele azonos színű önfúrós csavarral kerül a helyére. Így akár nem is látszódnak a rögzítés helyei.