Főoldal / Tetőfedés

Tetőfedés, tetőfelújítás


A lemeztetőt már régóta használják az építőiparban, mégis az egyik legmodernebb és legjobb tetőfedési megoldás. Előnyük, hogy rozsdamentes acélból készülnek, így akár 40 évig is képes ellátni feladatukat. Nem színeződnek, nem kopnak el a lemeztáblák.

A könnyű súlyából adódóan tetőfelújításnál nem szükséges megerősíteni a tetőszerkezetet. Sőt, palánál, illetve zsindelynél bontás nélkül is megoldható a lemezelés, közvetlen rálécezve a palára, illetve zsindelyre. Ezzel rengeteg hulladék spórolható meg, annak bontásával, elszállításával együtt.

Cserepeslemez burkolás

Tetőfedéshez, tetőfelújításhoz a legkedveltebb lemezfajta. Előnye, hogy választható mintázatának köszönhetően mindenki izlése szerint választhat a moderntől a hagyományosig.

Korcoltlemez burkolás

Modern megjelenésével tökéletes megoldást nyújt mind tető-, mind oldalfal burkolásként családi házakon, irodákon, és egyéb épületeken.

Trapézlemez burkolás

Elsősorban melléképületekre, gazdasági-, illetve ipari építményekre kerül, de kiválóan alkalmazható családi házak tetőfedésére is.

Bádogozás, csatornázás


A hagyományos fa burkolat folyamatos gondozást, festést igényel, különben idővel megcsunyul, élénk színét elveszti, elkorhad. Ezzel szemben a lemezburkolatok teljesen gondozásmentesek, nem igényelnek időnkénti festést, mellesleg a szélsőséges időjárás sem teszi tönkre. Ezért tökéletes választás lemez bádogozáshoz-, illetve ereszalja (másbéven ragalja) burkolásához.

Bádogozás

lemezfedések készítése, ablakpárkányok, kémény és falszegélyek, függő és fekvőeresz csatornák, lefolyók, vízgyűjtők, vápák készítése és szerelése.

Ereszcsatorna szerelése

A megfelelő ereszcsatorna-rendszer kialakítása biztosítja a csapadékvíz hatékony elvezetését a tető burkolatáról, ugyanakkor pedig védi az épület homlokzatát a nedvesség okozta károktól.

Blog


Cserepeslemez előnyei és hátrányai


A lemeztető kiválóan alkalmas otthonaink fedésére.

Hatalmas előnye, hogy négyzetméterre vetített súlya meglehetősen kevesebb mint a cserépé. Ennek köszönhetően akár közvetlenül, bontás nélkül rákerülhet régi pala-, illetve bitumenes zsindely tetőkre. Ezzel a bontás és a keletkező hulladék elszállításának az ára is csökken.

Általában horganyzott acéllemezből készül, amely lehetővé teszi a lemeztáblák rendkívüli időtállóságát. Ha megfelelő szakértelemmel történik a felrakása, akár 40 évet is kibírhat. Mindezek ellenére a lemeztetőnek is vannak hátrányai.

Acélszerkezetek építésének folyamata

Lemeztípusok


Cserepeslemez különböző mintázatai és nevei. Korcolt lemez különböző profilozásai és nevei. Trapézlemez különböző bordamagasságai és nevei.

Tetőfedés folyamata


Telefonos, illetve emailben történő egyeztetés utáni első lépésben sor kerül az ingyenes helyszíni felmérésre. Ez után megrendelő kap egy tételes árajánlatot, amely standar tételei olvashatóak a cikkben.